Home Blog Photographer Contact Intra

KUVAAJAPROFIILI

Lintujen konsertti keväisessä metsässä ja pellonreunalla. Syksyinen metsä, jossa voi kuulla sadepisaran tipahtamisen puun oksalta. Lumipeitteen vaimentaman korpimetsän hiljaisuus. Maaliskuun alun pysähtynyt, kevään tuloa odottava tunnelma. Siinäpä muutama syy liikkua luonnossa eri vuodenaikoina.

Korvessa syntyneenä ja lapsuuteni vuodet siellä viettäneenä luonnossa liikkuminen on tärkeä osa elämääni. Ensimmäisen kamerani tienasin keskikouluaikana mesimarjoja poimimalla. Heti ensimmäiset kuvani saatuani olin koukussa valokuvaamiseen.

Ilman sähköä kuvien valmistaminen Korvessa vaati kekseliäisyyttä. Kuviani julkaistiin useissa lehdissä mm. Suomen Kuvalehti, Seura, Apu, Pellervo ja Maaseudun Tulevaisuus. Näin sain rahoitettua valokuvausharrastukseni. Senaikainen huippusaavutukseni oli omatekoisella lähilinssillä kuvattu ampiaisenpesä, joka julkaistiin Pellervo-lehden kansikuvana.

Perheen ja oman yrityksen perustamisen jälkeen kuvaamiseen ei enää riittänyt niin paljon aikaa. Kuvasin lähinnä oman perheeni tapahtumia. Uudelleen kuvausharrastus aktivoitui lasten lähdettyä kotipesästä. Eläkkeelle jäätyäni luontokuvauksesta on tullut minulle hyvin tärkeä osa jokapäiväistä elämääni.

Linnut ovat pääasiallinen kuvauskohteeni. Niiden kuvaaminen tarjoaa riittävästi haastetta. Ne liikkuvat nopeasti ja arvaamattomasti. Suurin osa niistä on myös ihmisarkoja. Tykkään kuvata lintuja toiminnassa. Keväiset yhteenotot ja reviiritappelut tarjoavat mielenkiintoisia kuvauskohteita.

Home

Matti Alasaarela

  • Arkkitehti SAFA, Oulun Yliopisto
  • Arkkitehtitoimisto Inspis Oy:n pääosakas ja toimitusjohtaja
  • Syntynyt Tyrnävän Korvessa 1948
  • Asuu nykyisin Oulussa